Fapados lombik

kép forrása: freepik.com

Nagyon nagy öröm számomra, hogy hamarosan kész a laborunk és a legmenőbb eszközökkel dolgozhatunk. Még nagyobb elégedettséggel tölt el a tény, hogy mindezt állami finanszírozás keretein belül tudjuk a pácienseinknek nyújtani. Nem vagyunk lemaradva Európától, vagy a nyugattól.
Mi lehet a helyzet a fejlődő országokban?Vegyük például Afrikát. Egy olyan kontinensen ahol a legfőbb probléma a túlnépesedés, a HIV, a malária, a TBC, eszébe jut-e bárkinek a meddőség, mint kezelendő probléma? Merthogy létezik! A harmadik világban minden 4. párt, vagyis 186 millió! nőt érint a kérdés. Ezekben a társadalmakban ha sikertelen a teherbeesés, a hibásnak kikiáltott fél a NŐ, akit a család és a társadalom is megbélyegez és kirekeszt. Az ENSZ szerint az egyénnek joga a családalapítás. A problémát tetőzi, hogy a lombikközpontok száma nagyon csekély és a kezelések költsége Európához képest is jóval magasabb.
A “The Walking Egg” (sétáló petesejt) nonprofit szervezet azt tűzte ki célul, hogy eljuttatja a megfizethető lombikprogram lehetőségét Afrikába. A kivizsgálást és a kezelést is leegyszerűsítették, minimálisra redukálva a költségeket (10%). Bámulatos bravúrokat alkalmaznak a laborban, visszanyúlva az állattenyésztésben használatos egyszerű módszerekhez. Inkubátor, fülke, ICSI, steril műtő nélkül. És láss csodát: működik!!! 180 gyermek, 35%-os terhességi ráta.
Nagyon nagy öröm számomra, hogy hamarosan kész a laborunk és a legmenőbb eszközökkel dolgozhatunk.
Megbecsüljük!

#thewalkingegg
#távolAfrikától
#embrioblog

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..