Pszichológus? Na ne már…

kép forrása: freepik.com

A tavalyi posztjaim között talán a legkevésbé kedvelt és leginkább ellentmondásos reakciókat kiváltó az volt, ami a termékenység pszichológiai oldalát feszegette. Akkor nem értettem miért nem érdekel ez senkit, vagy ha mégis, akkor inkább negatív vonatkozásban. Rájöttem. A közeli rokonságomban volt egy bonyolult, nem meddőséggel összefüggő eset, aminek megoldása többfajta orvos bevonását is igényelte, és amikor “elfogyott” a tudomány akkor szinte mind azt mondta: “ a probléma valószínűleg pszichés”. (Mint valami divatirányzat.)
Értem én, sőt én is azt vallom, hogy minden baj forrása lelki eredetű, de miért nem lehet ezt valahogy máshogy csinálni? KEZELJÜK a problémát egy pszichológus TÁMOGATÁSÁVAL. Ha átesünk a ló túlsó oldalára és azt mondjuk egy babára vágyó nőnek, hogy “lehet a lelke mélyén, nem is akar igazán gyereket”, akkor ez nem segítségnyújtás, hanem elidegenítés.
Viszont hiszem azt, hogy van ennek jobb módja is. És egy jó pszichológus segíthet. Ne ássunk árkot, hanem építsünk hidat!

#pszichológus
#psychoART
#embrioblog

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..